Saturday, August 6, 2022
spot_img

poslednje

Šta je relaks masaža i koje su prednosti?

Masaža je jedan od načina da dodatno opustimo naš organizam. Opuštanje može biti psihičko i fizičko. Faktori koji utiču na opuštanje uključuju stres, zategnutost mišića, napetost i bol. Zategnutost i napetost mišića ograničavaju kretanje i povećavaju bol. Povećanje bola uzrokuje povećanje nivoa stresa, što može dodatno uticati na naše zdravlje i ograničiti kretanje.

Terapeuti u masaža novi sad centru vam pomažu da opustite mišiće kroz razne vrste tretmana i masaža, kako bi pomogli u smanjenju bolova, ublažavanju napetosti mišića i povećanju opsega kretanja. Stoga, hajde zajedno da pogledamo neke prednosti relaks masaža.

Prednosti masaže

Poboljšanje cirkulacije masazom

Poboljšana cirkulacija

Blagi pokreti, koji lagano klize po koži mogu ubrzati periferni dotok krvi, poboljšavajući prokrvljenost organizma, dok uklanjaju toksine i vrše drenažu. Ovo će zauzvrat ubrzati oporavak mekih tkiva od povreda i poboljšati tonus kože.

Smanjena napetost mišića

Napetost mišića koja može biti posledica držanja (dugo sedenje za stolom) se može smanjiti redovnom relaks masažom. Nežan, ali čvrst pritisak na određene mišiće ramena, na primer, pomoći će u otklanjanju svake napetosti/zategnutosti u ovoj oblasti. Problemi držanja su kumulativni, a terapija masažom je jedan od najboljih načina da se ovaj problem saseče u korenu.

Mišićni zamor od prekomernog vežbanja se takođe može znatno smanjiti redovnim relaks masažama. Malo agresivnija masaža mišićnih vlakna pomaže u uklanjanju nakupljene mlečne kiseline smanjujući umor, nelagodnost i ubrzavajući vreme oporavka.

Olakšava bol u mišićima

Obučeni terapeut je u stanju da izoluje specifične mišiće ili mišićne grupe kako bi lokalizovao i lečio bol. Kako se različiti slojevi muskulature stimulišu i ekstremiteti tela se temeljno tretiraju, telo počinje da se polako otvara i opušta. Poboljšava se cirkulacija, što smanjuje upalu, umor i bol, dok sa druge strane poboljšava nivo energije.

masaza ledja

Ublažava anksioznost i depresiju

Anksioznost i depresija su postali jedan od najzapaženijih problema dvadeset prvog veka i zadiru u sve sfere društva. Pošteno je reći da su oni uglavnom odgovorni za ogromnu većinu mentalnih bolesti koje susrećemo kod većine ljudi.

Stvaranjem umirujuće atmosfere i lekovitim blagodetima dodira kože sa kožom, kao i praktičnim analgetičkim efektima same masaže, ova terapija može da ublaži neke od simptoma anksioznosti i depresije. Sveukupno zdravlje osobe može se poboljšati.

Poboljšava san

Relaks masaža opušta, oslobađa od stresa i stvara osećaj smirenosti, što može pomoći da osoba brže zaspi, dublje utone u san i bude manje uznemirena tokom spavanja. Terapija masažom takođe ublažava posturalni stres i lokalizovani bol, tako da će osoba lakše spavati.

Poboljšava imunitet

Smanjenjem hormona stresa i snižavanjem krvnog pritiska telo je u stanju da ciljano stvori imuni odgovor kako bi se efikasnije odbranilo od bolest ili infekciju.

Koje su različite vrste relaks masaže?

Vrste masaže koje se najčešće koriste da povećaju nivo relaksacije su lekovita masaža, švedska masaža i terapeutska masaža.

Masaza za stres

Lekovita masaža

Ona se često koristi za povećanje relaksacije. Lekovita masaža vrši manipulaciju površinskih i dubokih tkiva kako bi povećala relaksaciju i održala optimalan nivo zdravlja. Takođe se koristi kako bi se ubrzao oporavak oštećenih mišićnih vlakana i tkiva. Oštećena mišićna vlakna i tkiva često nastaju usled povrede ili operacije.

Oštećena mišićna vlakna i tkiva izazivaju bol sprečavajući fizičko opuštanje. Lekovita masaža direktno utiče na mišićna vlakana i tkiva i pomaže ublažavanju bolova i povećanju relaksacije.

Švedska masaža

Popularan oblik masaže koji se može naći skoro u svim salonima, švedska masaža opušta mišiće i utiče na metaboličke procese u organizmu. Pritisak koji se koristi tokom švedske masaže varira u zavisnosti od ličnih preferencija. Švedska masaža podstiče opuštanje mišića i smanjuje napetost.

Napetost je obično mesto gde mišići ostaju u stanju kontrakcije, sprečavajući opuštanje i ograničavajući kretanje. Ograničeno kretanja može povećati nivo stresa i izazvati nervozu. Švedska masaža smanjuje napetost, opušta mišića, umiruje nerve, smanjuje nivo stresa i poboljšava kretanje.

Terapeutksa masaža

Tokom terapeutske masaže koristi se niz tehnika sa ciljem da se mišići dovedu u stanje relaksacije. Terapeutska masaža se fokusira na površinske mišiće koristeći blagi pritisak koji takođe može varirati u zavisnosti od ličnih preferencija.

Terapeutksa masaža

Ovakva manipulacija mišića stvara terapeutski efekat povećavajući relaksaciju, kao i fizičko i mentalno zdravlje. Mišići se podstiču da se opuste i istegnu kako bi se ublažili napetost i grčevi.

Terapeutska masaže utiče i na mentalni relaks tako što podstiče oslobađanja pozitivnih hormona. Pozitivni hormoni povećavaju opuštanje i mogu dati osobi osećaj blagostanja, smanjujući stres i anksioznost.

Kako birate salon za masažu

Danas je zaista teško odabrati adekvatan salon za masažu. Ukoliko ne idete preko preporuke, možete se izgubiti u moru ponuđenih opcija. Iako na internetu možete pronaći recenzije, ponekad ni to nije dovoljno.

U ovom slučaju, mi vam predlažemo da posetite sajt companywall.rs, gde možete pronaći sve registrovane pravne subjekte na teritoriji Republike Srbije i bliže se upoznati sa njihovim poslovanjem. Ukoliko imate jedan salon za masažu koju želite da posetite, prvo ga proverite preko ovog sajta pa onda rezervišite vaš termin.

Latest Posts

spot_img