Friday, August 12, 2022
spot_img

poslednje

Miofascijalno oslobađanje

Fascija je informacioni sistem tela i pored fizičkih nadražaja, akumulira i emocije zbog svih negativnih misli, stresova, povreda zarobljenih u fasciji. Kako se tkivo opušta, u isto vreme opuštene i zarobljene energije koje iskaču na površinu i ulaze u našu svest tokom ili posle tretmana.

Frakcija je deo vezivnog tkiva koji se proteže i obavija celo telo, mišiće, kosti, nerve, krvne sudove i organe, držeći ih odvojenim i omogućavajući im da glatko i nežno klize tokom pokretanja. Frakcija je kompleks membrana koje čine trodimenzionalnu mrežu koja prenosi minimalne tenzije i najmanji segmentni pomak na celo telo i utiče na način na koji počinjemo. Na primer. Pomeranjem malog prsta na ruci pomerajte mišiće bočne strane vrata i glave, spuštena stopala utiču na položaj kolena, karlice, cele kičme, ramena i glave. Veza između svih ovih, inače nepovezanih i udaljenih sistema, je fascija.

Zašto je važno da se leči

Nedavno je postao predmet intenzivnog istraživanja. Studije su pokazale da je fascija najveći čulni organ u telu koji sadrži veliki broj receptora koji snažno utiču na fizičku neuromišićnu fiziologiju i naše mentalno zdravlje kroz način na koji se osećamo u svom telu. U idealnom slučaju, lica će biti glatka, mekana i glatko će vam omogućiti da se krećete i istežete punom dužinom, u svakom pravcu, i svaki put kada se vratite u normalu. Snažan je, stegnut nezavisno od mišića koji okružuje, oseća, stvara otpor pri istezanju i deluje kao anatomska kočnica za alarm od oštećenja.

Kada ograničenja pređu određeni prag zbog nedostatka aktivnosti, hroničnog stresa, povreda, lošeg stava ili nedostatka fleksibilnosti u kombinaciji sa ponavljajućim pokretima, povlače se frakcije, menjaju njihovu elastičnost, postaju krute i mogu negativno uticati na svaki mišić, nerv ili telo u telu. telo.

Ponekad skupljanje u jednoj oblasti može da izazove bol u potpuno različitim, tako da lečenje samo bolnog područja neće dati rezultate. Za miofascijalno oslobađanje phoenik može biti vaš odgovor ako tražite odakle da počnete ili vam je potrebno neko profesionalnije mesto.

Tehnika miofascijalnog oslobađanja – MFR

Tretmani su veoma opuštajući, klijent se skoro odmah oseća bolje, ali može da izazove i kratkotrajnu reakciju u pogledu pogoršanja bola ili nekog drugog osećaja, na primer, upale mišića posle treninga. Neki osećaju i promenu emocionalnog stanja (uglavnom u pozitivnom smislu), jer se smanjuje stres povezan sa stresom. Treba imati na umu da, ma koliko se dobro osećao nakon prvog ili drugog tretmana, to ne znači da je proces završen. Obično je potrebno preduzeti nekoliko tretmana kako bi bol potpuno nestao.

MFR terapije pomoći će kod bolova u leđima i vratu, glavobolje, sportskih povreda, hroničnog bola, neuralne disfunkcije nakon moždanog udara, Parkinsonove i multiple skleroze, hroničnog umora, bolova i grčeva lica ili vilice, bolnih ožiljaka, osećaja stalnog umora, anksioznost i depresija… Takođe gubitak bola, MFR poboljšava pravilno držanje tela i povećava pokretljivost.

Latest Posts

spot_img