Sunday, May 22, 2022
spot_img

poslednje

Ostati u formi uprkos svim izgledima

Kao što znamo, godinama smo sve skloniji gojaznosti. Sećam se vremena kada sam bio mlađi, bez obzira kakav život sam živeo, moje telo je uspevalo da ostane bar vitko. Ali, kako sam stario, zbog loših navika, za kratko vreme sam bio sklon da se tako lako ugojim. Za samo tri meseca mogao sam lako da skupim deset funti. To je bio problem jer se nisam osećao prijatno u svom telu.

I to nije bio samo problem u tome kako tražim druge ljude. Više je bio problem sa mojom percepcijom. Tako sam počeo da obraćam više pažnje na to šta jedem, šta radim i kako se osećam. Za početak te promene od velike pomoći je bio kalkulator indeksa telesne mase. To mi je pomoglo da postavim svoje ciljeve.

Kako sam započeo svoju promenu

Pa, sve dolazi da budeš iskren prema sebi. Ponekad pogled u ogledalo može pomoći, ponekad povratne informacije prijatelja, porodice ili nekoga ko vam je drag. U mom slučaju, to je bio taj unutrašnji glas. U svakom slučaju, shvatio sam da je vreme za promenu. Kao što sam rekao, našao sam na internetu kalkulator BMI i video koliko je moje stanje tela daleko od moje idealne težine. Nije da sam želeo da izgledam kao Bred Pit.

Samo sam želeo da se osećam prijatno sam sa sobom. Nakon nekog vremena gledajući šta bi mogao biti najbolji izbor za mene čitajući gomilu članaka za ovu konkretnu temu. Shvatio sam da mi, kada je u pitanju promena navika aktivnosti, vežbe na otvorenom sasvim odgovaraju. Zato želim u svoju garažu i uzeo svoj bicikl, koji je postao moj spasitelj.

Ponovo sam počeo da vozim svoj bicikl, što je bila tačka sa koje se nisam vraćao.

Razvijanje zdravih životnih navika je suština

Svakodnevna vožnja biciklom na otvorenom postaje svakodnevna rutina. Ubrzo sam počeo da trčim i da vežbam u parkovima poput sklekova i čučnjeva itd. Takođe, počeo sam da smanjujem količinu crvenog mesa koje jedem samo dva puta nedeljno i počeo sam da jedem više ribe i belog pilećeg mesa zbog nivoa proteina koje obezbeđuju. Salate su postale moja omiljena zamena za jedan dnevni obrok i za samo dva meseca počinjem da se osećam mnogo bolje.

Još jedna stvar koja je veoma važna je nivo vode koji sam uzeo. Od vode za piće da bih zadovoljio svoje poverenje, počeo sam da pijem veće količine vode, najmanje 4 litre dnevno. U prosjačenju nije bilo lako, ali od trenutka kada sam uspela da ove navike uvedem u svoju svakodnevicu, sve je postalo lakše.

Ako sam ja to uradio, zašto ti nisi?

Dakle, nakon čitanja ovog članka, koji je vaš izgovor? Ima li? Ovo je ono što zaista morate sami da shvatite. Jer, na kraju krajeva, nema nikog drugog. Vaš život zavisi od ovog pitanja.

Latest Posts

spot_img