Wednesday, November 29, 2023
spot_img

poslednje

6 načina da se oslobodite viška kilograma i oblikujete vaše telo

Da li je moguće izgubiti kilograme i oblikovati telo za samo par meseci? Ako se pravilno hranite i vežbate redovno, definitivno možete da promenite oblik svog tela. Mnogi ljudi su postigli svoje fitnes ciljeve roku od nekoliko nedelja prateći odgovarajući plan ishrane i radeći vežbe za mršavljenje.

Čak i ako niste u mogućnosti da postignete svoje fitnes ciljeve tačno za određeni vremenski period, definitivno možete očekivati da ćete videti neko poboljšanje, koje vam može pomoći da postignete dugoročne rezultate.

Izračunajte dnevni unos kalorija

Prvo što treba da uradite je da promenite navike u ishrani. Ovaj vid aktivnosti zahteva određene proračune kako biste precizno odredili svoj dnevni unos kalorija. Kada utvrdite koliko kalorija će vam biti potrebno da održite svoju težinu, moraćete da smanjite kalorijski unos da biste stvorili kalorijski deficit i izgubili težinu.

Ne bi trebalo da gubite vise od 2 kilograma nedeljno. Ovo je cilj kojem bi trebalo dugoročno da se posvetite. Kada govorimo o broju kalorija, faktori kao što su vaše godine, građa i pol igraju ključnu ulogu.

Izračunajte dnevni unos kalorija

Koristite onlajn kalkulator da biste precizno izmerili unos kalorija koji će vam trebati svakodnevno. Bilo da ste muškarac ili žena, unos od 1200-1800 kalorija dnevno je dobra količina za smanjenje prosečnog unosa kalorija i gubitak težine bez usporenog metabolizma.

Prestanite da unosite previše šećera

Kada planirate da smršate, jedna navika koja može baciti u vodu na sve vaše napore je preveliki unos šećera. Izbegavajte šećer kad god možete. Konzumiranje puno šećera ne samo da povećava telesnu težinu, već dugoročno može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Prema fitnes stručnjacima, trebalo bi da izbegavate pića i dezerte koja sadrže šećer, takođe proveravajte sadržaj šećera u konzerviranoj hrani pre nego što je pojedete. Hrana sa viškom šećera ne nudi mnogo u smislu nutritivne vrednosti. Izbegavanje takve hrane i pića će vam olakšati postizanje ciljeva gubitka težine.

Fokusirajte se na zdraviju hranu

Uključite celovitu biljnu hranu u svoju svakodnevnu rutinu, jer su ove namirnice neprerađene i nude dobru nutritivnu vrednost.

Da biste izgubili težinu i postigli svoje fitnes ciljeve, ne biste trebali samo da smanjite hranu i piće koje sadrže šećer, već biste trebali da se fokusirate na niz celovitih namirnica kao što su povrće, voće, orasi, mahunarke, celovite žitarice itd.

Pošto je neprerađena, ova hrana zadržava vlakna, fitokemikalije i hranljive materije koje će vam trebati u velikim količinama. Najvažnije je da jedete hranu koja ima bogat sadržaj proteina, jer će vam to pomoći da se osećate sito duže vreme. Vremenom će vam se smanjivati apetit i gubićete na na težini.

Uvrstite jednostavan plan obroka

Da biste dobili očekivane rezultate na kraju svog programa mršavljenja, trebalo bi da napravite jednostavan plan obroka koji ćete pratiti.

Imati plan obroka je od ključnog značaja, jer će vam reći šta treba da jedete i u kojoj količini u narednim nedeljama. Plan obroka ne mora biti razrađen ili previše težak za praćenje. U stvari, to će biti jednostavna rutina koja vam govori koju hranu ćete imati za doručak, ručak i večeru.

Počnite sa kardio vežbama

Kada želite da smršate, nikada ne zaboravite da uključite neke od najboljih kardio vežbi u svoj plan. Takve vežbe ubrzavaju vaše otkucaje srca i kao rezultat toga brže sagorevaju kalorije.

Ako prvi put pokušavate da radite kardio vežbe, trebalo bi da ih prilagodite svom tempu. Uzmite prvu nedelju kako biste ušli u korak korak sa vežbama. Počnite polako, a zatim povećavajte trajanje vežbi kako napredujete.

Čak i ako počnete sa 25-30 minuta dnevno, trebalo bi da pokušate da dostignete 90 minuta dnevno, kako biste postigli najbolje rezultate mršavljenja. Postoje neke kardio vežbe koje sagorevaju masti brže od drugih vežbi.

Radite treninge snage

Radite treninge snage

Najveći razlog zašto vaše telo počinje da izgledate van forme je mišićna masa koju telo dobija kako stari. Trening snage je najbolji način da se oslobodite ove prirodne mišićne mase i izgubite težinu.

Kada se mišićna masa u vašem telu poveća, vaš metabolizam se usporava. Kao rezultat toga, počinjete da dobijate višak masti. Pre nego što počnete sa treningom snage, morate da znate delove tela na koje želite da se fokusirate najviše.

Možda ste dobili mišićnu masu u grudima, leđima, rukama, nogama, kukovima itd. Počnite polako sa dva-tri treninga nedeljno, pa povećavajte tempo shodno svojim potrebama.

Jedan od načina da izgubite kilograme je tretman zvan lipoliza koji takođe daje odlične rezultate.

Latest Posts

spot_img